Kwaliteitslabels

Het Smiley-logo als erkenning voor voedselveiligheid

Het Woon- en zorgcentrum Onze-Lieve-Vrouw heeft in 2018 de smiley waarover ze al 6 jaar beschikte, kunnen verlengen met een nieuwe periode van 3 jaar! De in 2018 volledig gerenoveerde keuken en een geweldige gedreven keukenequipe staan borg voor maaltijden van uitstekende kwaliteit.

De Smiley is een label van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) om aan te tonen dat de keuken volledig in orde is met alle strenge normen van de voedselveiligheid.

Na een certificatie audit, uitgevoerd volgens de richtlijnen van het FAVV, bewijzen de keukenequipe van het Woon-en zorgcentrum O.L.Vr. en de firma Sodexo dat ze de voedselveiligheid en de traceerbaarheid over de hele keten kunnen garanderen; dit vanaf de selectie van de grondstoffen tot in het bord van de consument.

Concreet betekent dit onder andere het respecteren van de temperaturen bij de ontvangst van de grondstoffen, bij het opslaan van de voedingsmiddelen en bij de verdeling van de maaltijden. Daarnaast is er een fundamentele rol weggelegd voor het naleven van de hygiënenormen.

De Smiley is een certificaat dat aantoont dat we een geloofwaardig systeem van hygiëne toepassen. Elke Smiley draagt een uniek identificatienummer en is drie jaar geldig.

Wij zijn fier dat we deze certificatie al 6 jaar mogen tonen als teken van onze inzet op vlak van voedselhygiëne.