Medicatie

In overleg met de coördinerende artsen, de apotheker en vertegenwoordigers van het Woon- en zorgcentrum O.L.Vr. werd een geneesmiddelenformularium uitgewerkt dat op regelmatige tijdstippen herzien wordt. 

Voor de geneesmiddelen bevoorrading werken wij samen met Apotheek – Optiek OPTIFAR.

Deze apotheek werkt al jaren met een kwaliteitshandboek waarin richtlijnen, werkinstructies, procedures en protocollen beschreven staan. Op regelmatige basis worden deze processen geëvalueerd. De software van de apotheek kan gegevens ontvangen uit ons digitaal zorgdossier. Hierdoor werkt de apotheek steeds met correcte, volledige en accurate informatie zowel op het niveau van medicatieschema’s als op het vlak van voorraad en bestellingen.

De fractionering van de medicatie en het aanmaken van de doktervoorschriften wordt door dezelfde software gestuurd.

De apotheek staat in voor de chronische en acute medicatiebevoorrading van de bewoners.

De acute medicatie wordt dagelijks individueel en per bewoner geleverd. Voor de chronische gefractioneerde medicatie is er een wekelijkse levering voorzien. Het medicatiezakje vermeldt de naam van de bewoner, de kamer, de afdeling, de huisarts, de naam van het product en een afbeelding van het product. De wekelijks afgeleverde chronische medicatie wordt integraal gecontroleerd en geregistreerd door de verpleegkundigen van het Woon- en zorgcentrum O.L.Vr.